dissabte, 28 d’agost del 2010

DEU ANYS DE TURISME TAN A PROP ... AL BAIX LLOBREGAT

Amb l'inici del segle, naixia fa deu anys el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, es tractava d'una aposta arriscada portada a terme en el si d'una comarca, el Baix Llobregat, desconeguda fins llavors tot i la seva proximitat.

No era el Baix Llobregat una comarca caracteritzada per la seva importància turística, per l'existència d'iniciatives i projectes turístics. Es tractava d'una comarca amb una forta tradició industrial, que havia crescut a partir del desenvolupament social i econòmic produït al nostre país durant dècades, l'agricultura havia deixat pas a la indústria, tot i que seguia conservant en algunes zones (el Delta del Llobregat) una certa importància.

La iniciativa sorgia de la comarca, del Consell Comarcal del Baix Llobregat. No es tractava d'una iniciativa més, per dotar de contingut les noves entitats territorials, ja des dels seus inicis va demostrar que començava un camí que, encara que difícil, acabaria sent modèlic per a tots aquells que creien en el turisme, fins i tot en territoris tan complicats com el Baix Llobregat.


Va ser i continua sent un molt bon exemple de Governança Turística, segurament no amb aquest concepte, encara no tenia la transcendència que té en aquests moments, la GT començava a desenvolupar-al Baix Llobregat. Els ajuntaments membres del Consell Comarcal, l'Administració Provincial (Diputació Provincial), l'Administració Central (Govern d'Espanya), la Unió Europea (amb diferents programes i accions), els agents privats amb incidència turística, ... les persones, han construït en deu anys el millor instrument per dur a terme un desenvolupament turístic sostenible i modèlic.


Les persones són també molt importants en el desenvolupament d'aquestes organitzacions, "persones al servei de persones" (sembla una frase vinculada a una entitat financera, ho és ... però serveix). La professionalitat de totes / us aquells / es que han liderat i desenvolupat aquest gran projecte.

Sóc un català del Baix Llobregat, vaig néixer a Olesa de Montserrat, vaig viure al Prat de Llobregat i resideixo "a prop" del Baix des de fa anys, a Horta (Barcelona). Des meves activitats docents i professionals, en l'EUHT CETT UB, vaig tenir l'oportunitat d'assistir al naixement del Consorci, hem compartit formació i aprenentatge pràctic en el territori, moltes inquietuds, projectes i de vegades alguna angoixa, ... èxits, fracassos, i també alguns drames.


Val la pena, el turisme val la pena, també al Baix Llobregat, som molts / es els que compartim aquesta afirmació. Avui, ja ningú dubta del Turisme al Baix Llobregat, ja ningú dubta del Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Avui, des d'aqui, només puc donar-vos les gràcies, Eugenia, Carles, Laura, Noemi, ... i a tots i totes aquells que des d'Olesa de Montserrat fins al Prat de Llobregat han cregut i segueixen creient en la importància del Turisme pel Baix Llobregat.

Estic segur que el cami iniciat per Eva Maria Ruiz ha tingut ja uns grans fruits, valia la pena Eva, gràcies també a tu, encara que no estiguis entre nosaltres la teva marca un camí ple de turisme, de turisme sostenible, que seguirà creixent des la formació turística tan i tan necessària fins a la seva aplicació pràctica que tenim tan a prop al Baix Llobregat.


0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Subscriure's a Comentaris del missatge [Atom]

<< Inici